The Ultimate Sailing Experience

Lagos Bluewater Regatta

TIE en 34.7LAGOS BLUEWATER REGATTA -  de Heineken regatta at your doorstep

---------------------------
In samenwerking met Dutch Sailing Events bieden wij een package van donderdag-ochtend t/m maandag-ochtend voor 845 euro. Incl. verblijf in 5-sterren hotel, excl. vluchten.
---------------------------

De LAGOS Bluewater Regatta omvat 3 wedstrijddagen die in 2011 op 9, 10 en 11 september plaatsvinden. De wedstrijden starten iedere dag om 13.00 uur,  2 dagen wordt er om de boeien gevaren, 1 dag bestaat uit een offshore wedstrijd. Alhoewel het "fun" element voorop staat wordt er door een aantal deelnemers fanatiek en op hoog nivo gevaren. Dit geeft iedere deelnemer de eigen keuze om te bepalen in welke versnelling hij wil varen.
Iedere dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en Zuid-Amerikaans getint feest. De afgelopen edities waren alle deelnemers unaniem enthousiast over dit entertainment programma.
Het afgelopen jaar kende 28 deelnemende boten, dit jaar worden er 40 schepen verwacht. Alle deelnemers starten in 1 klasse, prijzen worden bepaald adhv handicap.

DE 845 EURO PACKAGE

- Aankomst donderdagochtend Faro
- Transfer Faro-Lagos
- 4 nachten verblijf in 5 sterren Marina Club Hotel
- Zeilen in een snelle 40 voeter (J-120, First 40.7 of Dehler 39SQ) met max. 7 crew
- onder leiding / toezicht van een RYA gekwalificeerde schipper
- Training donderdagmiddag en vrijdagochtend
- Lunches aan boord
- Wedstrijden vrijdagmiddag, zaterdag en zondag
- Iedere avond feestelijke prijsuitreiking
- Zondagavond afsluitingsdiner en feest
- Maandag transfer Lagos- Faro

DE ORGANISATIE

Het event wordt georganiseerd door de Marina de Lagos, de Clube de Vela de Lagos en Bluewater Algarve.
Bluewater is in de 15 jaar aanwezigheid in Lagos en Portimao uitgegroeid tot het toonaangevende onderhoudsbedrijf voor jachten in de Algarve. Haar eigenaar/direkteur, Paul Mallet, is zelf een enthousiast wedstrijdzeiler en de oorspronkelijke initiatiefnemer van het evenement.


DE LOKATIE

De westelijke Algarve wordt gezien als het mooiste zeilgebied van Europa. Veel zon maar nooit te warm, een prachtige kust en omgeving en vaak constante en goed voorspelbare oceaanwinden uit noordwestelijke richting, waardoor de golfslag onder de hoge wal beperkt blijft. Het is ook niet voor niets dat het AbnAmro Volvo 70 team, de Nederlands Olympische Zeilploeg en nu ook de Engelse Olympische matchracers hier hun trainingskampen hebben gevestigd.
De haven van Lagos grenst aan het gezellige, authentieke centrum van het stadje. De voorzieningen zijn uitstekend, langs de haven loopt een gezellige boulevard met restaurants, en het prachtige strand Meia Grande is op loopafstand. Aan de haven bevindt zich het 5 sterren Marina Hotel.
Lagos ligt 65 kilometer verwijderd van Faro, de dichtst bijzijnde luchthaven.


DE SCHEPEN

Natuurlijk varen we met onze eigen J/120. Daarnaast hebben we de volgende jachten in optie: 2 x Dehler 39SQ, GrandSoleil 40 en een First 40.7. Alle schepen zijn voorzien van spinnaker/gennaker en bezitten de hier benodigde licenties en verzekeringen.  Deze schepen varen vrijwel op dezelfde rating, waardoor er een wedstrijd binnen een wedstrijd gevaren kan worden. Iedere schip heeft een capaciteit van maximaal 8 gasten.