The Ultimate Sailing Experience
sail, sailing, zeilen, training, cursus, portugal, algarve


datum   programme   crew 
 wind kn 
 meteo   distance   max speed
08/08/2011   FLow Experience  Marco en Karin 
Flow. (1) Een optimale staat van zijn; een stadium waarin je volledig opgaat in doen en handelen. Richard van Algarve Ocean weet dit begrip als geen ander te vertalen naar de praktijk. Richard weet namelijk inhoud aan dit begrip te geven.
Met zijn 40-voets wedstrijdjacht J/120 en bedrijf Algarve Ocean verzorgt hij zeiltripjes op de Atlantische Oceaan. Trouwens, voor ieder wat wils. Zonder ervaring leer je de eerste beginselen op de rivier, waarbij Richard het talent heeft om mensen zelfvertrouwen te geven, zodat ze de eerste simpele handelingen van het zeilen, zoals overstag gaan, gijpen, zeilen hijsen en trimmen, al snel enigszins onder de knie krijgen. Nadat iedereen vertrouwd is geraakt met de boot, wordt koers gezet naar de havenhoofden en al snel  het ruime water opgezocht. Met meer ervaring weet hij je verder te trainen in boothandling, zeiltrim of andere zaken die je wilt verbeteren. Naast een geweldige zeilinstructeur is Richard ook nog eens een erg leuk iemand om mee te converseren.
Afhankelijk van de wensen en uiteraard het weer wordt koers richting oost of west gezet. Iedereen aan boord heeft een taak, wil je liever niks en gewoon van de zon genieten kan dat ook. Maar, het motiverende vermogen van Richard zorgt over het algemeen dat eenieder betrokken raakt en met wisselende en roulerende taken of aan het roer zit, de genua doet, bezig is met grootzeil trim of op een andere manier betrokken is. Maar ook met de iets ervarener zeiler weet Richard wel raad. Snelheid wordt dan het voornaamste doel en het geeft de opvarenden, maar misschien Richard nog wel het meest, een gigantische kick om met meer dan 9 knopen weer de haven in te zeilen na een middag of dagje zeilen. Niemand geniet dan zoveel als hijzelf.
Flow dus. Op een goede dag met een redelijke weersvoorspelling koers zetten richting Cabo Saint Vincent. Het meest zuidelijke puntje van Portugal en dus van Europa. Met een rustig windje van minder dan 10 knopen de dag beginnen. De wind uit zuidwest en dus hoog aan de wind. Dan wordt het tijd voor de Code Zero, vindt Richard en je kunt het alleen maar met hem eens zijn. En da’s een leuke ervaring, zo’n code zero erop zetten, als je dat nog nooit hebt gedaan.
Ervaar de snelheidswinst die dat teweeg brengt. De J/120 accelereert en weet met de code zero en 10 knopen wind al ruim over de 6 knopen te klokken. Dan begint het feest pas. Zeilen trimmen. ‘Let op de tell tales’. Haal die halve knoop extra door de zeilen optimaal te trimmen. Achterstag aanhalen, neerhaler aan, voel hoe de boot zich settelt in de golven en snijdt door het water. Hoe meer vaart, hoe lekkerder de boot loopt en hoe meer comfort. Da’s Flow. En dan, in de loop van de ochtend trekt de wind aan en wordt het hoog tijd om de code zero naar beneden te halen. Wanneer de wind oploopt tot zo’n 20 knopen, is het opvallend hoe mooi de J/120 snelheid maakt en met gemak 8 knopen klokt. De Algarve glijdt aan je zijde voorbij, een eenzame vogel schrikt op en binnen mum van tijd rond je Cabo Saint Vincent en begint de deining van de Atlantische Oceaan in te zetten. Mooi! Wat een waanzinnig uitzicht, wat een mooi punt.
                   
Veelal weet de wind hier verder door te trekken, soms laat de wind het juist bij dit punt afweten. Tijd om het roer om te gooien en met een ruime wind, draaiend naar West koers te zetten naar Portimao, de thuisbasis. Zeilen dus wijd en met 10 knopen wind retour Portimao. Als de wind dan na ongeveer een uurtje weer aantrekt en oploopt naar zo’n 15, soms 16 knopen valt wederom  op hoe gemakkelijk de J/120 vaart maakt op deze ruime koers. De 9 knopen wordt ruim gehaald en na een piek van 9,4 knopen smaakt een met de hand gezette espresso lekkerder dan bij welk goed koffietentje dan ook. Wow; over Flow gesproken.............
Een dag zeilen met Algarve Ocean geeft inhoud aan het begrip Flow. Je kunt alle boeken over Flow lezen (gedaan), ervaren kun je Flow echter niet vanuit de boeken. Daarvoor boek je Algarve Ocean.
Richard, Obrigado!

  1. Mihaly Csikszentmihalyi is een van de belangrijkste psychologen die dit begrip heeft gedefinieerd.


13/07/2011   Experience   
Een Tripadvisor ervaring:


In het blad Zeilen gelezen over de mogelijkheid om op een wedstrijdzeiljacht mee te varen vanaf Portimao met Richard van der Veen van Algarve Ocean. Na een telefoongesprek met een zeer ethousiaste Richard gelijk gereserveerd voor mijn vrouw en mij. Je herkent me aan mijn kale kop, witte t-shirt en mijn crogs waren de laatste woorden. Op een prachtige zonnige dag ingescheept samen met 3 andere gasten. Na een zeer uitgebreide briefing over de veiligheidsmaatregelen staken we van wal. Voordat we de zee opgingen werd er uitgebreid geoefend met het hijsen van de zeilen en de verschillende comando's. Zodra iedereen zich op zijn gemak voelde verlieten we de haven. We hebben deze dag weinig wind gehad, geen wind gehad en een windkracht 5. Met de genakker op surfden we over de golven met een snelheid van 12 knopen. Bij deze snelheden begon het bloed van Richard warm te worden. Dit is wedstrijdzeilen. Mijn handen worden nog warm als ik aan deze ervaring terugdenk. Onderweg diverse dolfijnen gespot die met ons mee zwommen en op onze hekgolf mee surfden en sprongen. Een geweldige ervaring met een geweldige schipper. Echt een aanrader als je in de buurt van Portimao (Algarve) bent. Dank je wel Richard namens Helma en Marcel Luijendijk

09/05/2011   100 mijl Solo  Richard  12-24 kn
100 NM 14 kn
Terug van de voorjaarstest voor schipper en schip: 100 mijl solo. De eerste dolfijnen gezien, 14 kn. speed in 4 meter swell. Conclusie: zeilen hier is geweldig, 1 accu vervangen en klaar met die revalidatie.

16/04/2011   Ugchelen Ocean Experience part 2  Anja, Babet, Stefaan, Ton  22 kn
9.6 kn
Toeval bestaat niet; maar in 2 weken tijd 2 getalenteerde gezinnen uit Ugchelen aan boord??

Hieronder de beleving van Anja Agten:

Op zaterdag 16 april zijn we ondanks de stevige wind met schipper Richard en zijn schippersmaat Ton uitgevaren om, naar later bleek, een fantastische tocht te zeilen.
Opvarenden Stefaan, mijn dochter Babet en mijzelf kregen voor vertrek de geruststellende mededeling van Richard, "Deze boot kan niet om!"
Nadat we alle handelingen geoefend hadden op de rivier en wij ons zeker voelden met het schip, durfden we het aan de rustige rivier te verlaten en de Atlantische Oceaan op te gaan. Wat een ongelooflijke ervaring, golven van 3 mtr. hoog en een schip wat heerlijk over de golven deinde en Ugchelen had nergens last van. Om eerlijk te zijn gewoon een achtbaan gevoel!
Ton en Richard bedankt voor de goede lessen.
Anja en Babet13/04/2011   Ugchelen Ocean Experience  Agnes, Jelle, Timo, Mariska, Ton  14 kn
8.6 kn
Dat Ugchelen op de Veluwe broedplaats van zeiltalent is bleef lang een goed bewaard geheim. Totdat de familie Kappert aan boord van de Storm stapte. De zeilervaring van de mannen bestond uit Optimistjes en huur-Valken, hun zeilgebied uit de Friese binnenwateren.
En toch: al na een uurtje oefenen op de rivier werd dit gezin een hecht zeilteam. De heren aan de lieren, Mariska achter het roer, en moeder coachend en genietend op het achterdek.  De gennaker omhoog, en in de gijp naar beneden ging vlekkeloos, en zonder dat de schipper zich nog ergens mee hoefde te bemoeien laveerden ze  terug naar de haven.  Speciale vermelding voor het moeiteloos achteruit inparkeren van Agnes27/03/2011   Skipper Experience  Marleen, MIguel, Joan, Erica, Paulien, Lesly, Michael  6 kn
5,5 kn
Take 4 beautifull ladies, 2 Belgium journalists and Miguel onboard on a sunny day with very little breeze and you'll have a guaranteed very happy ship. Where this time main experience was for the skipper when his commands where met by laughter, the repeated command with even more uncontrolled giggles, and he finally got questioned about his ego???
But nevertheless:
The ladies proofed to be outstanding sailors, enabling us to keep going while the wind had almost completely died. We enjoyed the beautifull coastline towards Carveiro, eachothers company and the learning process.

Hoist the Main    


24/03/2011   Experience, the start of the new season  Ben, Geke, Albert  15 kn
9,0 kn
We welcomed Geke and Albert as our first official guests of the new season. With the little swell and good breeze Ben was in control, so I could enjoy a free ride. The perfect conditions made the introduction to Ocean Sailing as good as can be  and highly enjoyable for our guests. And again we proofed how easy it is to get rid of starting seasickness. Sail, talk sail, focus on sail, enjoy the action and the sailing and you won't notice the winterswell.  Thanks Geke!


23/03/2011   New Skipper/Instructor onboard  Luis, Richard  15 kn
9,4
Introducing: Luis Britto
Professional Matchrace sailor, sailinginstructor and skipper Luis will take the helm in May while I concentrate on fully recovering from the achilles - tendon operation.
And obviously Luis will also look after our Portugese guests. We had a nice little sail together: I was impressed by his professionalism, he by the fantastic performance of Storm, our yacht.

Luis Britto, professional Matchrace sailor22/03/2011   Test Sail  Ben, Andre, Lorraine  14 kn
9,5 kn
We replaced the mast and sailed Storm to set the rigging, check all instruments and sails, and enjoy the speed of a sleek hull and fantastic new mainsail. By helming actively Lorraine got rid of her seasickness.

Marina de Portimao  


05/02/2011   Wintersailing  Ben, Madeleine, Ferry  8-10 kn
22 NM 8 kn

Just another afternoon of sailing in the Winter. Abundant sunshine and nice little breeze. A crew being extremely happy; because of the conditions here, and because they missed  the storm and rain in Holland.

  

 


01/02/2011   Wintersailing - the start of the new season  Ton, Kitty, Andre, Ben  12
19 NM 9.2 kn
With a perfect breeze and clear blue sky conditions were ideal to test our new mainsail and new gennaker and experience the speed and accelaration of our superclean and sleek hull.  Crew did a great job in gennaker handling and fast and faster and faster race tacking. 


18/11/2010   Last experience of the season  Frank, Arthur, Marleen, Harriette  15 kn
9.0 kn
Since our last logbook entry we have done a lot of sailing, and too little Logbook updating.  When sailing almost everyday it just was too much work. Next year we'll be on the ball again.

Our last trip was excellent. Frank, our Outdoor Events guest wrote:

Frank KoopmanHet zeilen vandaag was echt te gek !! Richard doet het echt leuk; Hij geeft iedereen zoveel vrijheid, dat je in ieder geval z´n boot niet sloopt, maar wel het gevoel hebt dat je zelf aan het zeilen bent! Was heerlijk!19/08/2010   Experience   
31 NM 8.4 kn

Algarve Ocean Experience


17/08/2010   Training  Petra, Lukas  10 kn
42 NM 8.4 kn
Dolfijnen!


Sail training and dolphin watching


14/08/2010   Druk   
Help, ik loop verschrikkelijk achter met het updaten van het logboek. Voor deze beginnende ondernemer valt het niet mee om nu bijna iedere dag te varen, de boot te onderhouden, de hotels te bezoeken en de website te updaten. Ik doe m'n best.


12/08/2010   Experience veel wind  Willy & Friends en Bryan & Familie  30 kn
26 NM 14.1 kn
De voorspellingen gaven veel wind, tot 22 knopen.  In de buurt van Portimao viel het allemaal nog erg mee. Onderweg naar onze anker- en lunchplek bij Lagos wel 10.6 kn. speed geklokt.  Onder de prachtige rotskust van Piedade anker eruit, en genoten van de lunch van Martine. Stukje zwemmen, ankerop, en vervolgens op zoek naar dolfijnen. De wind nam inmiddels gestaag toe, golven begonnen zich op te bouwen, waardoor het onmogelijk werd om dolfijnen te ontdekken. Wel ontdekten we hoe geweldig snel, veilig en stabiel onze boot zich gedraagt onder zulke omstandigheden. Eerste rif erin; rust. Wind neemt toe, tweede rif erin, rust. Grootzeil weg, en genietend van een prachtige, wilde oceaan, varen we met ruim 7 knopen bootsnelheid terug naar de haven. Topdag!

27/07/2010   Experience/Training  Bert Martijn Jeroen Lauranne  18 kn
24 NM 9.2 kn

Experience 27-07


25/07/2010   Family Experience  Axel, Greet, Natan, Emilia, Lucia  kn
3.7 kn
Ondanks, of misschien wel juist vanwege de afwezigheid van wind, werd dit de ideale dag om de kinderen (8, 12 en 15 jaar) de controle over het schip te geven. Zeilwissels, zeiltrim, sturen, navigeren, ankeren; alle handelingen en manoeuvres uitgevoerd door superenthousiaste en heel snel lerende kids. Niet alleen leuk voor de kids, maar zeker ook voor ouders en schipper.


24/07/2010   Experience & Dolphins  Marijke, Mirjam, Wendy, Ellen, Martin  8 kn
29 NM 8.5 kn

Experience & Dolphins


23/07/2010   Code Zero Experience  Ellen Martin  5 kn
7.6 kn
Met weinig, heel weinig wind varen we onder vol tuig, met de code zero, ruim boven de 7 knoop. Onderweg naar de haven om onze gasten van die middag op te pikken.

17/07/2010   Conmigo Experience  Bart, Marleen en haar Conmigo gasten  18 kn
17 NM 10.7 kn
Dat het met hoge snelheid zeilen op de oceaan niet alleen een kick is voor stoere mannen bewijzen de dames van Conmigo. Tijdens een middag zeilen als onderdeel van de Conmigo wellness week zijn we helemaal weg van land, onze vaste en vertrouwde waarden, bevinden we ons midden in de prachtige natuur die oceaan heet, en leren we in een paar uur tijd hoe we controle krijgen over schip. Door samen te werken, te begrijpen hoe de wind het best haar werk doet, de inviduele handelingen te oefenen en vooral te genieten.

09/07/2010   Experience  Gerda, Erik, Ben  10 kn
30 NM 10 kn
Voor ervaren zeilers Erik en Ben was een middag sturen en trimmen op de J120 een geheel nieuwe (top-) ervaring.  Vooral het op- en afsturen met de grote gennaker erop vroeg veel concentratie, en leidde tot hoge snelheden. De wind draaide gedurende de dag 180 graden, de Nortada is eindelijk van start.


Gennaker experience july 9


Share your Adventures with SpotAdventures


02/07/2010   Vergunning!!!!!!!   
Op de legendarische dag dat Nederland Brazilie overwon is eindelijk, na een procedure van 10 maanden, onze vergunning afgegeven:

Exmos Senhores,

Serve o presente para informar que, por despacho datado de 30 .06.2010, da Vice Presidente do Conselho Directivo deste Organismo, foi autorizado o registo da Titan Sailing Unipessoal, Lda., NIF: 509137300, como operador marítimo turístico, no Registo Nacional dos Agentes de Animação Turística - RNAAT.Mais se informa que o n.º do certificado de registo a emitir será o 263/2010. Oportunamente, ser-lhe-á o mesmo enviado.

Com os melhores cumprimentos, a gestora do processo,

Susana Vicente 

Turismo de Portugal, I. P.
Direcção da Qualificação da Oferta


30/06/2010   Regatta    3 kn
? 2.5 kn
Met 6 schepen, een stralende dag en een dedicated crew werd de zeilclinic voor Heinz een groot succes. Na een korte uitleg over wat een zeilboot doet zeilen, en een uur oefenen, konden de dames en heren managers (bijna) geheel zelfstandig 2 races varen. Met 3 knopen wind probeerden de fanatieke en snel lerende teams ieder tiende knoopje extra snelheid eruit te persen, waardoor de spanning hoog bleef.
Voor de schipper geweldig om te merken hoe snel een enthousiaste groep de basisvaardigheden onder de knie krijgt en vervolgens extreem kan genieten van alles dat zeilen hier te bieden heeft. 


18/06/2010   Experience  Gemma, Sus, Hanneke, Margriet, Marjolein, Barbara, Madelinde  14 kn
16 NM 9.1 kn
16/06/2010   Experience  Chris, Tim, Yvette, Lonneke  16 kn
28 NM 9.8 kn
03/06/2010   Training  Lorraine, Jane  6 kn
18 NM 8.7 kn
24/05/2010   Experience  Ymke, Liam, Pieter, Rob, Sjennie 
8 7
Tegen de verwachtingen in stond er weinig wind deze middag. Genoeg om met de genua 2 richting Carvoeiro te kruisen, en genoeg om op de terugweg de grote gennaker vol te houden. In de havenmond werden we opgewacht, en vervolgens weg gestuurd door de Portugese marine. Hebben het nog steeds niet zo op die Nederlandse schepen.
Lekker gezeild, maar het was een van die schaarse dagen dat weer en wind afwijken van het gangbare patroon.

20/05/2010   Experience  Anneke, Arthur,  12kn
10 7
Door Anneke geschreven in het gastenboek van Conmigo:

'Het hoogtepunt in het recreatieve programma was de zeiltocht op de rivier bij Portimao en daarna op de oceaan. Samen met drie andere gasten en Arthur kregen heb ik deelgenomen aan deze tocht. Ik had geen enkele ervaring in zeilen, maar door de duidelijke en vakkundige uitleg van schipper Richard lukte het om toch mijn steentje bij te dragen aan de zeiltocht. Ik vond het super leuk om op de oceaan met hele hoge golven aan het roer te staan en ook later het schip de haven in te sturen. Een aanrader!'


07/05/2010   Experience  Ferry, Madeleine, Kaspar, Nicky, Kim, Tijm  18 kn
12 NM 8,8
Met de oude eigenaren van de Storm, de familie Jantzen, even het water op. Ik weer veel geleerd van hun 10 jaar J120 ervaring, zij genietend van het zeilen op dit schip, met zoveel herinneringen. De oude, gescheurde en niet te herstellen gennaker ritueel verknipt als tastbaar souvenier aan de voormalige Bongo Fury.


06/05/2010   Lagos Lunch  Marit, Victor, Martine, Joos, Riemke  8 kn
9 NM 7.4
Om 11 uur vertrokken uit Portimao, aan de wind met code 0 richting Lagos. Daar een heerlijk visje gegeten, om 16.00 uur trossen los en met toenemende wind uit het westen als een speer terug naar Portimao.

Lagos Lunch

04/05/2010   Dolphin Watching  Jasper, Arie, Marit, Victor, Joos, Riemke, Marit, Martine  12 kn
38 kn
16, 5 Knoop op een zeilboot is natuurlijk hartstikke mooi, maar het moet harder kunnen. Daarom ingescheept op de RIB van AlgarveDolphins. 7 Meter rubber met 310 pk bracht ons tot bijna 40 knopen. Wat een kick om zo hard over de oceaan te knallen.  En gelukkig ook een groot aantal dolfijnen. Spelend en cirkelend om de boot.
Aanrader voor iedereen die van snelheid over water en dolfijnen houdt. De 35 euro p.p. zeker waard.04/05/2010   Birthday Party   
4 Mei is de dag dat Algarve Ocean schipper Richard zijn 50'ste levensjaar vierde in Club Nau, op het strand van Ferragudo. In goed gezelschap van vele vrienden, met koel bier, geweldige snacks en de zwoele saxofoon van Martin, werd het een onvergetelijke middag.
Klik hier voor de fotoimpressie van Lorraine (big thx!).


02/05/2010   Regatta  Lorraine, Michele, Martine, Nick, Jasper, Ben,  4 - 24
16 NM 8,8
De tweede Portimao Cup van het jaar voeren we weer onder perfekte omstandigheden. Bijna geen wind tijdens de eerste start, waarna de Nortada, de dagelijkse NW wind, langzaam begon aan te trekken totdat we uiteindelijk de laatste race finishten met 24 knoop wind. Was daarom ook intensief varen en hard werken voor het hele team. Resulterend in een tweede overall plaats en een geweldige dag zeilen!01/05/2010   Regatta  Anja, Michele, Lorraine, Ben, Nick  12 kn
14 NM 8,8
Als voorbereiding op de Portimao Cup van 2 mei zijn we vandaag het water op gegaan om te trainen. Heel veel overstag, waardoor iedereen vertrouwt raakte met zijn positie en snel winchen. Vervolgens het zetten en droppen van de gennaker getraind. Mexican Jibe Drop nog steeds favoriet


21/04/2010   Lagos Lunch  Vince, Karen, Miguel, Lien, Jao, Andre  13 kn
13 NM 8.6 kn
Om 11.30 met ruime wind vertrokken naar Lagos voor een korte wandeling door het mooie centrum van de stad en een lunch.  Aan de wind terug naar Portimao was spektakulair, 8.6 knoop boatspeed. Om 5 uur terug in de haven van Portimao, waar het gemeleerde gezelschap elkaar zoveel te vertellen had dat de om 7 uur de koelkast leeg was


19/04/2010   Experience  Vince & Karen  6 kn
13 NM 6.8 kn
Veel was er blijven hangen van de 2 middagen zeilen vorig jaar. Manouevres en zeilhandling gingen perfekt. Gijpend de rivier op, en kruisend terug ging gesmeerd. Door de kleine klots op de oceaan hadden we erg weinig druk, waardoor sturen lastig werd. De Code 0 bracht uitkomst, en voor de lichte wind heel veel snelheid.

13/04/2010   De Titan aangekomen in Porto  Richard 
330 NM 16.5 kn
Vanavond is Richard met de Titan in Porto aangekomen. Vanwege de aanhoudende noordoostelijke wind in Biscaje had hij besloten zich niet te haasten en rustig naar boven te zeilen met stops in Sines, Cascais, Nazare en vervolgens nu in Porto. De Titan blijft daar en Richard gaat terug naar Portimao, alwaar de Storm klaarligt om Vince en Caren mee te nemen!
DSC06993.JPG


08/04/2010   Vertrek TITAN naar Nederland  Richard  18
Vandaag is Richard met de Titan met een lekker oosten-windje naar Nederland vertrokken.07/04/2010   Algarve Ocean boek uit!    10
25 25
28/03/2010   Experience  Ben, Piet, Paul, Hermy, Sean, Ryan  11 kn
16 NM 8.8 kn
Met 3 generaties aan boord, net genoeg wind en uitbundige zon was het een goed en gezellig middagje varen. De boys hebben leren trimmen en sturen, opa genoot van de lichtvoetige snelheid van de J/120, en voor Ben was het echt iets anders dan op De Kaag. Ideale omstandigheden voor de Code 0, zie foto's.
'Ik mocht ook mee!
Wij hebben gevaren op zondag 28 maart voor de kust bij Portimão. Er was niet al te veel wind en daarom werd er een speciaal voorzeil gebruikt en dat gaf het schip een enorme snelheid. Piet mocht het genoegen smaken om daarbij achter het stuurwiel te staan. Op een bepaald moment bereikten wij een snelheid van 8,5 knopen. Dat was spectaculair. Als je met een gemiddeld zeilschip 6 knopen haalt is dat al bijzonder. Met een snelle zeilboot onder gunstige omstandigheden misschien 7. Ik heb echt genoten!'    Piet Korsten

23/03/2010   Inspection  Ben  6 kn
3 NM 4.5 kn
Vandaag was de grote dag. Commandante Lombe kwam vanuit Lissabon om het onderwaterschip van de boot te inspecteren.
Zonder dat geen Portugese vaarlicentie. Met veel moeite de kraan kunnen regelen om de boot uit het water te hijsen. De commandante kwam, liep 1 maal om het schip heen, schudde mij de hand en zei dat het goed was.


21/03/2010   Experience  Imco, Bart, Josien, Armand  19 kn
18 NM 12,8 kn
Imco en Bart krijgen de smaak te pakken en leren snel. Josien had vroeger op kleine bootjes gevaren, maar stuurde onze 40 voeter moeiteloos over de oceaandeining. Geoefend in het neerhalen van de gennaker in de gijp, ging goed, fijne methode.


14/03/2010   Experience  Lien, Miguel, Marleen, Arthur  8 kn
15 NM 7.5 kn
Miguel en Lien hebben veel gevaren met een rib op de Noordzee, maar raken steeds meer in de ban van het super ecovaren. Geen lawaai,
geen verontreiniging, 1 met de natuur. Na hun doop vorig jaar deze tweede tocht veel vooruitgang geboekt.   Marleen en Arthur zijn born naturals, vooral over de bakboord boeg. Goed team, prima sfeer en genoten van het mooie voorjaarsweer.


12/03/2010   Experience  klasien, nicolette, gert, mart, michiel  15 kn
22 NM 14 kn
Gemotiveerde team, geen ervaring maar wil om te leren. En dat ging hard. Zelfs het hijsen van de gennaker
gaf geen problemen. Goede coordinatie, aktieve zeiltrim en goede chemie.

16/02/2010   YachtVision  Vivan & crew  25 kn
14 NM 11.2
Stukkie varen voor de opnames van HouseVision was zo goed bevallen dat de hele crew zich uitnodigde
voor nog een middagje varen; nu met presentatrice Vivian voor het programma YachtVision. Weer veel wind; nadat we op de rivier de routine in de zeilhandling hadden gekregen wilde iedereen die 6 meter oceaanswell ervaren. Was geweldig, die Vivian blijkt meer in haar (zeil-)mars te hebben dan het rond tuffen in sloepjes15/02/2010   House Vision  Tim, Sjoerd, Ben, Fons  26 kn
9 NM 13,8 kn
De crew van House Vision was op bezoek voor het maken van een item over "wonen in Ferragudo"
, het pittoreske vissersdorpje tegenover de Marina van Portimao. En wanneer je hier komt wonen moet je zeilen, met Algarve Ocean.
Of wij met de crew de rivier op en neer wilden varen voor mooie plaatjes vanaf het water, en een klein interview. Tuurlijk wilden we dat. Presentator Tim had er niet heel veel zin in, maar na 5 minuten achter het stuurwiel was deze golfer een fanatiek zeiler geworden. zodat we na de opnames afgerond nog even de oceaan op moesten.  Veel wind, golven van 5 meter, spektakel, gaaf zeilen.
Hier kan je het hele interview terugzien.


06/02/2010   Regatta  Joska, Ferdinand, Andre, Jasper, Ben, Richard  5 kn
12 NM 7,3 kn
De eerste wedstrijd van het seizoen, in een nieuwe boot, met een nieuwe crew
, was even wennen. Grote gennaker in slurf blijkt voor rond de boeien geen succes. Toch leerden we snel. 2 x een tweede en de laatste race een eerste plaats. En dat zomaar in je t-shirtje, ergens midden in februari.